Fotografie: Marlies Kranstauber

 

Op elk complex van de Flevotuin is er een tuincommissie (TC) die bestaat uit één of meerdere vrijwilligers. De tuincommissie (TC) zorgt er voor dat alles op het complex goed verloopt en is eerste aanspreekpunt bij problemen. De TC heeft de dagelijkse leiding op het complex en is bevoegd tot het nemen van besluiten op het complex en het opleggen van sancties. De tuincommissie wordt gekozen door de leden van een complex en hebben regelmatig overleg met het bestuur. Dit gebeurt onder andere tijdens TC vergaderingen. De tuincommissie dient als verlengstuk van het bestuur.

En nu even persoonlijk voorstellen…

De tuincommissie van de Vaarttuin bestaat momenteel uit het duo André Bredeweg en Vincent van Asselt. Twee zeer actieve heren die met veel plezier en enthousiasme allerhande zaken op het complex coördineren. 

Ze stellen alles in het werk om het voor de tuinders zo geriefelijk mogelijk te maken. Bij aanwezigheid van de TC hangt de vlag uit bij de blokhut. De tuinders worden door het geluid van een toeter geattendeerd op koffie of een drankje bij de blokhut. Even elkaars gezelschap opzoeken na het werken op de tuin. 

Bovendien organiseren ze ook vaak gezellige feestjes, waarbij ieder wat te eten mee neemt. Of het nou zomer of winter is, een barbecue en een kachel zorgen al gauw voor een aangename sfeer. 

Kortom, de tuincommissie doet meer dan menigeen zou vermoeden en is dus een onmisbaar onderdeel van het complex. Het geeft de tuinders de gelegenheid om van dit prachtige stukje ‘groen’ in Almere te genieten. 

 

(tekst: Janny de Vries & Flevotuin.nl Foto: Marlies Kranstauber)

Welkom op de website van complex, "De Vaarttuin". Wij maken deel uit van de Volkstuinvereniging "De Flevotuin" te Almere.

Het complex "De Vaarttuin" ligt tussen het kassengebied "Buitenvaart"en industrie-terrein "De Vaart".

Met ongeveer 90 tuinen zijn we één van de grotere complexen van de vereniging.

Met deze site proberen we onze tuinders op de hoogte te houden van de gebeurtenissen rondom ons complex. We proberen geen vervanging te zijn van de site van de vereniging, alleen maar een aanvulling. Voor meer informatie over de vereniging kunt u de website van de Flevotuin raadplegen.

Neem contact met ons op

Waar zitten we?

Print
 

login